Viime viikot on taas menneet matalalentona. Tänään nukuin pitkään ja herätessäni satoi hiljakseen lunta. Ei säätiedotuksen lupaamaa räntää vaan oikeia kiinteitä lumihiutaleita. Oksat peittyivät ohkaiseen lumikuoren ja päivänvalo oli kaamoksekaunista punertavanharmaata. Oikein tyydyttävä pyhäinpäivä siis.

1035062.jpg

Ensilumi orapihlajilla 3.11.2007 © Outo Emo

1035063.jpg

Marjat pakastuvat 3.11.2007 © Outo Emo

1035064.jpg

Hiutaleita terälehdillä 3.11.2007 © Outo Emo

Syksyn juhlaputki on aluillaan. Murkkuikäisetkin on innoissaan, joka kissanristiäiset on vietettävä perinteisin menoin niinkuin aina ennenkin: Miehen synttärit - Kustaa Aadolfin päivä - isänpäivä - koiran synttärit - Miehen nimpparit - Lasten syntymäpäivä - adventti. Mutta onpahan joka viikolle  jotakin odotettavaa.

Etsiessäni Miehen synttärilahjaksi piilottamaani kirjaa paketoitavaksi, löysin vuosi sitten jemmaamani lahjan eteisen kaapin perältä. Se kuvaa karusti tämän huushollin arkea:
- En muista enään mitään, mitä en kirjoita ylös ja vaikka kirjoittaisinkin en silti välttämättä muistaisi lukea.
- Eteisen kaapit, yläkomerot ja kaikki muutkin hinkalot olisi tutkittava perinpohjaisesti.
- Talvivaatteet on täyttäneet röykkiöinä eteisen naulakkoa läpi vuoden, koska kukaan ei ole kajonnut eteisen kaappeihin koko vuonna.
- Vaikka olenkin sitä mieltä että minulla on tässä taloudessa tärkeämpäkin tehtävää kuin raivaus ja perkaus, joka nurkasta tursuava kaaos imee minusta viimeisetkin voimanhituset ja noidankehä on valmis.  Warsinainen halloween. Tarvitsen taikasauvan.