Ei ollut aikomuksenani pitää taukoa. Mutta minä uuvahdin. En bloginpitoon vaan koko elämääni. Sellaista sattuu ja siitä selviää, mutta tällä kertaa se vaati eristäytymistä. Se on yksi selviytymiskeinoistani, joskin aika rankka ihmissuhteille.

Tein huhti-toukokuussa ison toimitustyön liian kireällä aikataululla ja kaiken muun työsälän ohella. Väsähdin niin, etten jaksanut ajatellakaan koneen avaamista vapaa-ajallani. Ei sähköpostia, ei blogia, ei mitään. Kirjastolainat jäi palauttamatta, matkasuunnitelmat tekemättä, runoaiheet työstämättä ja konserttikesä tutkimatta, kun en pystynyt pakottautumaan koneelle. Sain vuoroin kiukunpuuskia, vuoroin ahdistuin puhelinten soidessa ja tekstareiden piipatessa niin töissä kuin kotona. Tavallisesti suojaudun eli pluggaan itseni irti maailmasta nukkumalla yli tarpeen, mutta nyt ei nukuttanut, ei yöllä eikä päivällä.

Pidin viisi viikkoa kesälomaa, enkä sen aikana vastannut puhelimeen, en avannut läppäriä kertaakaan, enkä edes lukenut lehtiä. Telkkarinkatselunkin rajoitin pelkkään hömppään. Reissasimme perheen kanssa pari viikkoa Italiassa. Vaikka oli melkoinen helle ja reissaaminen oli suht rankkaa, se oli kipeästi kaivattu riuhtaisu irti arjesta ja täydellistä lepoa päälle. En ole koskaan ollut mikään rantalomailija, mutta nyt makasin jälkimäisen matkaviikon tyytyväisenä, rasvattuna zombina rannalla aurinkovarjon alla, kuuntelin Välimeren kohinaa ja seurasin laiskasti lasten leikkejä. Kotona istuin pihalla ja kuuntelin lehtien kahinaa, sen sijaan että olisin kitkenyt ja kastellut. Loman lopuksi kuuntelimme 5 päivää konsertteja Crusell-viikolla ja se oli jo todellista juhlaa. Lopun kesää aion käyttää lukuisia ylityötuntejani pois tekemällä vain nelipäiväistä viikkoa.

Nyt olo on valoisa, täytyy toivoa, että selvisin tästä kotikonstein. Sairaslomaa en halua, jos nyhjään yksin kotona, torkun kaikenaikaa ja masennun entistä enemmän.

PS: Kiitos kommenteistanne. Poistin tuon työn alla olleen 'automattijulkaistun' keskeneräisen Idoli-jutun ja palautan sen takaisin kunhan kirjoitan sen loppuun.