Meillä vietetään kaikkia mahdollisia kissanristiäisiä. Marraskuu on yhtä juhlahumua, koska minua lukuunottamatta koko muu perhe on syntynyt marraskuussa, aina koiraa myöten. Jokainen juhlapäivä vietetään asiaankuuluvin menoin, joihin kuuluvat ainakin lahjat, laulut ja kakkutarjoilut aamulla sänkyyn ja mielellään jotakin muutakin mukavaa.

Juhlakausi alkaa Miehen syntymäpäivällä heti kuun alkupäivinä. Samana päivänä on syntynyt myös yksi kummilapsistamme. Pikkuruisen sukumme uusin tulokas ja lasten serkku pyllähti myös maailmaan noin viikko sitten, joten juhlaklenteriin saatiin taas uusi merkintä.

Supisomalaisen ystäväpiirini juhlistaa aina Svenska Dagenia sekä punssin voimin että 25 vuoden aikana muutamiin kertoihin myllääntyneiden perinnäistapojen mukaan.

Seuraavaksi testataan kakkukuntoa Isänpäivänä, josta muutama päivä eteenpäin haukahdellaan onnittelut Koiralle. Koiru sentään saa juhlan kunniaksi vain kissanruokaa, mutta isäntäväelle pitää olla ainakin suklaakeksejä, jotta syntyy juhlan tuntu. Sitten kakutellaan Miehen nimipäiviä ja marraskuu huipentuu lopulta adventin alla Pentujen syntymäpäiviin, joita vietetään kaksipäiväisin juhlallisuuksin periaatteella riehakkaat lastenkutsut ensin (+synttäritarjoilut kouluun molempien luokille) ja lopuksi arvokkaammat mummit & kummit -kutsut.

Kaikenkaikkiaan marraskuu siis koettelee sekä laihdutuskuuria että vetäydyn-sohvannurkkaan-murjottamaan- viettiä. Mutta hauskaa on ja yhtäkkiä ollaankin jo joulunodotuksessa.