Peukalonpään kokoiset luumut kypsyvät pihallamme olohuoneen ikkunan edessä. Luumupuiden oksilla käy kova kuhina, kaikkien on saatava osansa ennen yöpakkasia niinkauan kuin herkkuja riittää. Linnut ja oravat verottavat oksia, oman talon koirat putsaa maahan pudonneet hedelmät.

908204.jpg

© Outo Mies 2007<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Oravia tunnistin viikonloppuna ainakin viisi. Mies poimi sunnuntaina alaoksilta ihmisten syötäviksi kaikki luumut, joihin suht helposti yletti. Sen jälkeen kurret hurjistui ja neljän puumme honteloissa latvuksissa on käynyt jatkuva trafiikki.

908205.jpg

© Outo Mies 2007

Oravat harrastaa ensin hurjaa akrobatiaa saadakseen hedelmät hentojen taipuvien oksien kärjistä. Sitten ne asettuvat saaliinsa kanssa tukevan oksan tyvelle ja kuorivat luumut näppärästi ennenkuin natustavat suihinsa makean sisuksen.

908206.jpg

© Outo Mies 2007

Kuvat on napsittu avoimesta ikkunasta, kameraa ikkunanpokaan tukien, noin kahden metrin päässä luumupuun oksista. Koko perhe on antanut kurrehälyjä, että saataisiin kerrankin ikuistettua jokasyksyinen luumurosvous. (Keväisin tarkkailemme huolestuneina puuruipeloiden kukintaa ja toivomme, että satoa tulee riittävästi houkuttelemaan oravat syyskemuihin. )